Het wijnjaar 2020, een uitdagend maar lonend jaar.
2020 zal te boek staan als een groeiseizoen van tegenstellingen. Een jaar waarin na regen de zon scheen en koude afgewisseld werd met warmte. Dit,…
subtotaal: €9,75
Mooie donkerrode reflecties. Rijpe kersen en rode bessen in de neus, tonen van gezaagd hout en een naaldbosbodem. Kruidige tonen van dennen en naaldhout en rode bessen in de mond.
Deze maand betaal je geen € 11,50, maar slechts € 10,50 per fles.
Ons aanbod is gebaseerd op een zorgvuldige selectie van zowel producenten als wijnen. Wij bieden een afspiegeling van de meest voorkomende, maar ook typisch inheemse Oostenrijkse druivensoorten en wijntypes uit de verschillende wijnregio’s.
Wijnen dus met regionale kenmerken naar druivensoort en bodem, elk met een herkenbare identiteit en bijzonder karakter.
De Gelber Muskateller heeft een aromatische neus, met kruidige aroma’s van appel en peer. In de mond is deze witte wijn soepel met lichte zuren. De fruitige smaak sluimert door en vormt een aantrekkelijke afdronk.
In de neus de typische muscat tonen. In de smaak een mix van exotisch fruit, kruiden, mandarijnen, mint, citroen en een beetje passievrucht. Een ronde en uitgebalanceerde wijn.
In de neus een veld viooltjes. Een zeer aromatische wijn met ingetogen zuren. In de mond zeer bloemig. Nodigt, mede door de mooie aroma’s die uit het glas stuiven, uit om heerlijk te genieten.
Zeer aromatische lichtgele wijn met in de neus de geur van rozenblaadjes, viooltjes en lychee. Mooie ronde smaak met een zachte kruidigheid en veel tropisch fruit. Droog gevinifieerd. Exotische wijn met een lange afdronk en een zacht bittertje.
Van de wijngaard Kittenberg, welke niet alleen wegens de hoge ligging (580 meter boven zeeniveau) maar ook wegens de bodem een van de meest begeerde wijngaarden van de Steiermark is. Wijnen van deze wijngaarden hebben altijd een typische mineraliteit.
Deze Sauvignon Blanc is klassiek geproduceerd, daardoor komt de kruidigheid en de mineraliteit van deze wijngaard tot volle uitdrukking. Een elegante geur van vuursteen. In de smaak de typische Sauvignon Blanc noten. Een wijn die zijn afkomst niet verloochend.
Oostenrijkse specialiteit. In de neus de geur van groene noten en moesappel. In de smaak mooie zachte zuren, citrus, vlierbes en een beetje kruidigheid. Cremig en mondvullend. In de afdronk tonen van honing.
Mooie wijn voor een eerlijke prijs. Robert heeft altijd een goed advies en weet je elke keer weer te verrassen met iets nieuws. Top!
Tijdens het Jubileumweekend van fanfare St.Caecilia Schinnen, konden bezoekers niet alleen genieten van muzikale hoogstandjes, maar ook van Oostenrijkse wijnen van VvOW. Goede wijn en mooie muziek blijken harmonieus samen te gaan!
Jullie zijn goed bezig, ga zo door. Ik ben benieuwd naar de rode wijnen.
Robert en zijn compagnon Theo hebben ons geïntroduceerd in de wereld van Oostenrijkse wijn. Inspirerend en met leuke verhalen van hun eigen ervaringen. Zeker een aanrader.
Tijdens deze feestdagen regelmatig een flesje wijn of bubbels van VvOW opengetrokken. Ook wat flesjes cadeau gedaan. Hebben nog complimenten gekregen dat de fles bubbels zo lekker was. Heerlijke wijnen, goed en deskundig advies, hartelijke mensen. Zeker een aanrader.
Was super! Robert Cuijpers dank je wel….heerlijke wijn
Wijnproeverij was super dank je wel!
Wijnland Oostenrijk heeft een oude en rijke wijnhistorie en presenteert zich als een wijnland met een bijzonder eigen karakter. Het is een veelzijdig wijnland, dat zowel op het gebied van mousserende, droge witte wijnen, rosé wijnen, volle rode wijnen als ook zoete wijnen veel interessants te bieden heeft voor de wijnliefhebber. In toonaangevend internationale proeverijen staan met enige regelmaat Oostenrijkse wijnen bij de beste. De wijnbouw in Oostenrijk is zeer traditioneel. De oogst gebeurt vrijwel uitsluitend handmatig en veel producenten werken (grotendeels) biologisch.
Niets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
2020 zal te boek staan als een groeiseizoen van tegenstellingen. Een jaar waarin na regen de zon scheen en koude afgewisseld werd met warmte. Dit,…
Nooit eerder in de historie stond de Oostenrijkse wijnbouw voor zoveel uitdagingen dan in 2020. Om de wijnboeren gedurende de corona pandemie zoveel mogelijk te…
Duurzaamheid is al vele jaren een belangrijk thema binnen de landbouw. En wijnbouw is een bijzonder intensieve vorm van landbouw, onder meer door het gebruik…
Oostenrijkse Sekt parelt briljant in het glas – speciaal met kerst en rond de jaarwisseling. Dit uitbundige plezier danken we aan een groots liefdesverhaal dat…
Top kwaliteit Sekt uit Gols Burgenland Wie het in het Burgenland voor elkaar krijgt, die kan het overal. En Peter Szigeti bewijst dit eens temeer.…
Nadat wereldwijd de loftrompet werd geblazen over de Oostenrijkse witte wijnen uit 2019, staan nu Oostenrijks opmerkelijke rode wijnen in de spotlights.Hoewel Oostenrijk nog steeds…
Ingrediënten: 250ml Schilcher wijn250ml groentebouillon250ml kookroom1 eetlepel roomboter1 eetlepel meel1 eetlepel suiker2 eetlepels bieslooksnufje kaneelpeper, zout, nootmuskaatgeroosterde blokje zwartbrood Bereidingswijze: Smelt de boter in een ruime pan en voeg het meel toe. Laat de roux garen, maar niet kleuren. Voeg de schilcher en de bouillon toe en breng, onder goed roeren, de vloeistof aan de…
Ingrediënten: 4 stuks eendenbout300 ml gevogelte bouillonPeper / zoutEventueel sauzenbinder Bereidingswijze: De eendenbouten goed schoonmaken en droogdeppen. Deze daarna kruiden met peper en zout. Bouten met velzijde naar boven in ingevette ovenschaal leggen. Overgieten met warme bouillon en in 150 minuten smoren in een oven van 190˚C. Tussendoor de bouten overgieten met het braadvocht. Als…
Ingrediënten: 90 gram roomboter40 gram poedersuiker3 eidooiers60 gram Calebaut couverture1½ hard broodje zonder korstmelk60 gram gemalen walnoten50 gram paneermeel3 eiwitten Voor de chocoladesaus:250 gram Calebaut couverture200 gram suiker250 ml water4 cl cognac250 ml slagroom Bereidingswijze: Boter en poedersuiker crèmig kloppen. De eidooiers één voor één toevoegen. Het in melk gelegde broodje door een zeef wrijven.…
Ingredienten: 1 rode peper 2 cm gemberwortel 800 gr pompoen 1 ui 1 teentje knoflook 250 ml kokosmelk 200 gram tomaat 1 liter groentebouillon 100 ml appelsap Snuf kerrie poeder verse koriander (voor de garnering) Bosui (voor de garnering) olie Peper / zout Bereidingswijze: Ontdoe de tomaat van de velletjes. Snipper de ui, knoflook, gember…
Ingredienten: 5 kg uien100 gram roomboter1 kg varkenswangen3 flessen Zweigelt (of andere rode wijn)een snufje suiker of bessensapzout en peper Bereidingswijze: Pel de uien en snij ze in kleine stukjes. Doe ze samen met het botervet in een grote pan meteen dikke bodem op een laag vuurtje. Laat de uien 2 tot 3 uur heel…
Ingredienten: 1 komkommer 1 rode of gele paprika 1 blikje mais 1 rode ui 200 gram bergkäse 5 eetlepels (Distel) olie 1 eetlepel appelazijn 1 theelepel mosterd zout / peper Bereidingswijze: Kaas in kleine blokjes snijden. De olie, azijn, mosterd peper en zout mengen tot een marinade. Kaas aan de marinade toevoegen. Komkommer snijden en…
Noodzakelijke cookies zijn absoluut essentieel voor het goed functioneren van de website. Deze categorie bevat alleen cookies die basisfuncties en beveiligingsfuncties van de website garanderen. Deze cookies slaan geen persoonlijke informatie op.
Cookies die mogelijk niet bijzonder noodzakelijk zijn voor de werking van de website en die specifiek worden gebruikt om persoonlijke gegevens van gebruikers te verzamelen via analyses, advertenties en andere ingesloten inhoud worden niet-noodzakelijke cookies genoemd. Het is verplicht om toestemming van de gebruiker te verkrijgen voordat u deze cookies op uw website gebruikt.