Ingrediënten:
2 eetlepels olie
1 ui (gesnipperd)
1 ltr visfond
1/2 ltr Schilcher wijn
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
1 zoete aardappel (geschild, in kleine blokjes)
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel paprikapoeder
enkele blaadjes salie, Rozemarijn en tijm
2 eetlepels tomatenpuree
1 limoen (sap)
750 gram gemengde vis (in blokjes), schaal en/of schelpdieren
1 rode peper (in ringetjes, zonder zaadjes)
2 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
Bereidingswijze:
Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook aan totdat ze glazig zijn. Voeg de tomatenpuree, kerriepoeder en de paprikapoeder toe en laat dit circa 5 minuten bakken. Voeg de aardappelblokjes en overige specerijen toe. Bak nog enkele minuten en voeg dan het limoensap, de wijn en bouillon toe. Laat de soep op middelhoge stand 15 minuten zachtjes koken en voeg dan de vissnippers, schaal- en/of schelpdieren toe. Kook nog een paar minuten verder op lage stand en breng de soep eventueel verder op smaak. Voeg als laatste de peper en bosui toe en serveer de soep met brood.
Wijnsuggestie: een mooie frisse Schilcher uit de Steiermark