Ingrediënten:
- 400 gr gemengde paddenstoelen
- 1 el olijfolie
- 1 knoflookteen
- ½ rode ui
- 50 gr witte wijn
- 250 ml groenten bouillon
- 175 gr kookroom
- 1 snee wit brood (zonder korst)
- 1 el truffelolie
- 1 tl knoflookpoeder
- 20 gr bosui
- zout en peper
Bereidingswijze:
Snijd de paddenstoelen in mooie, niet te kleine, stukken. Hou een aantal mooie paddenstoelen apart ter garnering. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui zachtjes aan tot ze glazig zijn. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze totdat ze goudbruin en gaar zijn. Blus af met witte wijn en voeg daarna de bouillon en kookroom toe. Breng de soep zachtjes aan de kook.
Snijd het witbrood in mooie kleine blokjes, besprenkel ze met truffelolie en knoflookpoeder en rooster ze in de oven totdat ze krokant en goudbruin zijn.
Snijd de bosui heel fijn ter garnering. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde massa.
Doe de paddenstoelen ter garnering in een kom en schenk hier de soep overheen. Garneer met bosui, hele paddenstoelen en de knoflook/truffel croutons.
Wijnsuggestie: Een droge Grauburgunder