Familie Hundsdorfer voert een wijngoed met een oppervlakte van ca. 18 ha. en produceert overwegend rode wijnen. Woonachtig in Neckenmarkt in het Mittelburgenland, doen de markante heuvels al vermoeden, dat hier grootse wijnen worden gemaakt. Zowel de liefde voor de natuur als ook voor het cultuurgoed wijn is voor Anton Hundsdorfer, zijn echtgenote Elisabeth en zijn zonen Anton en Lukas, de drijfveer om vanuit optimaal beginmateriaal, fantastisch mooie wijnen te maken. Weingut Hundsdorfer hecht de grootste waarde aan het per wijngaard verwerken van de druiven.

Alleen op die manier, vindt hij, komt het terroir volledig tot zijn recht, en wil hij zo de fijne nuances in de verschillen van zijn wijngaarden, in zijn wijnen tot uitdrukking laten komen. Passend hierbij is zijn lijfspreuk: “de kwaliteit van de wijn ontstaat in de wijngaard, in de kelder wordt het product alleen maar verfijnd en afgerond”.

Anton Hundsdorfer onderscheidt 2 productielijnen in zijn wijnen. Afhankelijk van druivensoort, jaargang en rijpingsduur kent de ene lijn een traditionele, klassieke uitbouw in grote eiken vaten of RVS tanks, de andere heeft een uitbouw in kleine (nieuwe) eiken vaten. In deze laatste lijn zijn de topwijnen van Anton Hundsdorfer terug te vinden. Zowel nationaal als internationaal zijn deze wijnen meervoudig bekroond. Met recht mag Anton Hundsdorfer zich tot de top wijnmakers van Oostenrijk rekenen.

Wie Mittelburgenland noemt, zegt in een adem Blaufränkisch. Een bijzondere rode wijn die natuurlijk niet kan ontbreken in het assortiment van Anton Hundsdorfer. De druivenstokken van de Blaufränkisch staan bij Anton Hundsdorfer in de volle kleigrond. Deze zware leembodem houdt goed water vast en levert een robuuste wijn. In de Blaufränkisch wijn van Anton Hundsdorfer zijn de houttonen van 100% nieuw Allier eiken barrique prachtig opgenomen in de zeer grote fruitmand van zwart fruit die samen uitmonden in een lange na talmende afdronk.

Voor meer informatie: www.hundsdorfer.at

Toont alle 2 resultaten

Hundsdorfer St. Laurent Reserve

17,50

Deze wijn heeft minimaal 24 maanden in een klein houten vat gerijpt. Hundsdorfer gebruikt uitsluitend vaten van nieuw hout gemaakt door de bekende vatenmaker Seguin-Moreau. Deze vaten worden gemaakt van eikenhout uit het Franse Allier. Ook hier weer het rode fruit en de verse kruiden in de neus. Het hout is mooi geïntegreerd in de wijn.