Familie Hundsdorfer voert een wijngoed met een oppervlakte van ca. 18 ha. en produceert overwegend rode wijnen. Woonachtig in Neckenmarkt in het Mittelburgenland, doen de markante heuvels al vermoeden, dat hier grootse wijnen worden gemaakt. Zowel de liefde voor de natuur als ook voor het cultuurgoed wijn is voor Anton Hundsdorfer, zijn echtgenote Elisabeth en zijn zonen Anton en Lukas, de drijfveer om vanuit optimaal beginmateriaal, fantastisch mooie wijnen te maken. Weingut Hundsdorfer hecht de grootste waarde aan het per wijngaard verwerken van de druiven.

Alleen op die manier, vindt hij, komt het terroir volledig tot zijn recht, en wil hij zo de fijne nuances in de verschillen van zijn wijngaarden, in zijn wijnen tot uitdrukking laten komen. Passend hierbij is zijn lijfspreuk: “de kwaliteit van de wijn ontstaat in de wijngaard, in de kelder wordt het product alleen maar verfijnd en afgerond”.

Anton Hundsdorfer onderscheidt 2 productielijnen in zijn wijnen. Afhankelijk van druivensoort, jaargang en rijpingsduur kent de ene lijn een traditionele, klassieke uitbouw in grote eiken vaten of RVS tanks, de andere heeft een uitbouw in kleine (nieuwe) eiken vaten. In deze laatste lijn zijn de topwijnen van Anton Hundsdorfer terug te vinden. Zowel nationaal als internationaal zijn deze wijnen meervoudig bekroond. Met recht mag Anton Hundsdorfer zich tot de top wijnmakers van Oostenrijk rekenen.

Wie Mittelburgenland noemt, zegt in een adem Blaufränkisch. Een bijzondere rode wijn die natuurlijk niet kan ontbreken in het assortiment van Anton Hundsdorfer. De druivenstokken van de Blaufränkisch staan bij Anton Hundsdorfer in de volle kleigrond. Deze zware leembodem houdt goed water vast en levert een robuuste wijn. In de Blaufränkisch wijn van Anton Hundsdorfer zijn de houttonen van 100% nieuw Allier eiken barrique prachtig opgenomen in de zeer grote fruitmand van zwart fruit die samen uitmonden in een lange na talmende afdronk.

Voor meer informatie: www.hundsdorfer.at

Toont alle 6 resultaten

Hundsdorfer Blauburger Classic

8,50

Donker rode kleur met violette rand. In de neus de fruitige aroma’s van bosbessen en rijpe kersen. Droog en kruidig in de mond. Fruitige en fluweelzachte afdronk.

Hundsdorfer Blaufränkisch Hochberg DAC

10,90

Een prachtige wijn opgevoed in een eikenhouten vat (groot hout) van de beste kwaliteit. De druiven voor deze wijn komen van minimaal 35 jaar oude stokken. Soepele, complexe wijn met veel fruit (bramen), specerijen en vanille tonen.

Hundsdorfer Frizzante Rosé

9,50

Rosé gemaakt van de Pinot Noir. Licht van kleur. In de geur en smaak tonen van frambozen, aardbeien en citrus. Mooi fijne mousse en licht zoetje in de afdronk.

Hundsdorfer Zweigelt Traubenteilung

11,95

Een mooie donkere robijnrode kleur met een violette reflex. Fijne bosbessenjam, gekonfijte sinaasappelschil. Sappige, rotte kersen, aanwezige tannines, minerale nagalm, een beetje nougat in de afdronk.