Het wijngoed met ca. 25 Hectaren aan wijngaarden ligt in de gemeente Langenlois in het Niederösterreichischen wijnbouwgebied Kamptal. In de Familie wordt al meer dan 100 jaar wijnbouw bedreven. De huidige bedrijfsvoering ligt in handen van Josef Grillmaier samen met echtgenote Ulrike en de beide dochters Julia en Anna-Maria.

Traditie…..

….. betekent voor Josef Grillmaier het in stand houden van een “familie eigen” wijn cultuur. Gericht op een continue balans tussen traditie en innovatie. Met respect en verantwoordelijkheid voor milieu en volgende generaties. En dat als dagelijkse opdracht voor de toekomst. Het motto van het wijngoed luidt dan ook als volgt:

wijn is voor ons geen product, maar een filosofie

Dicht bij de natuur…..

Josef Grillmaier is een van de weinige Oostenrijkse wijnboeren die in het bezit is van het overheidskeurmerk “ Austria Bio Garantie”. Al sinds 2010 is de gehele bedrijfsvoering biologisch organisch ingericht; milieu vriendelijk en met beperkte inzet van hulpmiddelen. De activiteiten in de wijngaarden en het productieproces in de kelder wordt jaarlijks via een aangekondigde audit gecontroleerd. Daarnaast kent het keurmerk 2 onaangekondigde controles per jaar. Vanaf 2010 voldoet Josef Grillmaier steeds aan de zeer strenge eisen die aan het keurmerk worden gesteld. Met trots staat op het etiket van elke fles de vermelding van Bioweingärtnerei en op de achterkant het logo van het officiële keurmerk. Een garantie dat het 100 % biologische wijnen zijn, gecontroleerd en gecertificeerd.

De wijngaarden…..

……zijn ten noord/westen van Langenlois voornamelijk terug te vinden op de terrashellingen van de Käferberg, Spiegel, Steinmassl en de Wechselberg. De bodemsoorten zijn hoofdzakelijk löss/klei/leem en oergesteente.

Kamptal….

…..ontleent zijn naam aan de rivier de Kamp die in het Waldviertel ontspringt. Met bijna 4000 Ha is het Kamptal een van de grootste wijnbouwgebieden en met de metropool Langenlois heeft het de grootste wijnstad van Oostenrijk. Vanaf 2008 is voor de Grüner Veltliner en de Riesling de Kamptal DAC als kwaliteitskeurmerk van toepassing. De zekerheid dat de wijnen voldoen aan de eisen van het regio typische karakter van deze wijnen. Het klimaat in het Kamptal wordt bepaald door de dynamiek tussen de hete pannonische invloeden en de koelte vanuit het Waldviertel. Naast de reeds genoemde Grüner Veltliner en Riesling, zijn het vooral de Burgunder soorten en de Blauer Zweigelt die hier bijzonder goed gedijen.

KAMPTAL

Grüner Veltliner en Riesling, miljoenen jaren jong

Voor meer informatie: www.grillmaier.at

Toont alle 12 resultaten

Aanbieding!

***BBQ Pakket***

28,80 25,00

Speciaal als begeleider van de BBQ hebben wij drie mooie wijnen geselecteerd. Wit, rosé en rood.

Aanbieding!

***Grüner Veltliner Pakket***

56,60 49,95

Grüner Veltliner komt in veel verschillende vormen en stijlen. Proef en geniet van de diversiteit die Grüner Veltliner te bieden heeft!

Zo fris, zo fruitig en in een voordelig pakket! Zum Wohle!

Aanbieding!

***Rosé Pakket***

27,85 25,00
De zomer is in volle gang. En daarbij hoort een heerlijke verfrissende wijn, Rosé! Speciaal voor jullie hebben wij een pakket samengesteld van 3 mooi frisse Rosé’s uit Oostenrijk.
Nu nog hopen op veel – heel veel – lange, zwoele zomeravonden.

Grillmaier Chardonnay Käferberg

11,75

Florale neus (moesgroente, hooi); mooi vetje. Licht kruidig met gedroogd (wit) fruit. Fris, fruitig, mooie zuren en een lange afdronk met een passend bittertje. Een echte, mooie Chardonnay.

Grillmaier Grüner Veltliner Spiegel

9,95

Duidelijk aanwezige kruidige neus: tijm, rozemarijn en een licht pepertje. Prettige boenwas geur.Volle smaak met nootachtige tonen, rijp (wit) fruit en citrus. Uitgewogen zuren, filmend, mineraalrijk, het pepertje en een mooi bittertje in de afdronk.

Grillmaier Johanniter

11,75

Deze droog gevinifieerde Johanniter overtuigd door zijn fruitige geur met aroma’s van rijpe perzik en peren. In de mond licht nootachtige tonen. De aanhoudende nasmaak met kruidigheid en lichte zuren maken deze Johanniter onmiskenbaar.

Grillmaier Rheinriesling Steinmassl

11,75

In de neus een duidelijk aanwezige vegetatieve geur met appel, steenvruchten (abricoos) en groene citrusvruchten. Mooie frisse zuren, zacht kruidig en duidelijke mineralen. Een rustige, mooie Riesling.

Grillmaier Rosé vom Blauen Zweigelt

10,95

Mooie roestige kleur, kruidig in de neus met duidelijke tonen van appel en rode bessen. Ingetogen fris fruitig, mooie zuren, mooi in balans. Een lichte, kruidige afdronk. Een eerlijke wijn; een pracht van een Rosé.

Grillmaier Weissburgunder

11,75

Zacht, floraal en nootachtig naar appel geurend. In de mond de smaak van zoete appel en citrusfruit. Passende zuren en een ietwat zoete, stevige afdronk.

Grillmaier Weissburgunder TBA

29,95

Fantastische diep gouden kleur. In de neus aroma’s van rozijnen, pruimen en gedroogd fruit. In de mond rijp en gedroogd fruit en honing. De afdronk is lang, rond en fruitig met aangename zuren.

Gelimiteerde oplage, alle flessen zijn met de hand beschreven.