Sinds 1772 – zo leert de geschiedschrijving -, wordt er in ons huis wijnbouw bedreven. Sinds 1986 beheren wij, Karl en Helga Schuster, het familiebedrijf. Inmiddels neemt zoon Thomas ook deel aan de bedrijfsvoering en zal op termijn het bedrijf gaan overnemen. Meer dan een derde gedeelte van onze 9 ha aan wijngaarden zijn beplant met Grüner Veltliner. Bijzondere aandacht besteden we aan de autochtone druivensoort Roter Veltliner. Een rariteit die in Oostenrijk hoofdzakelijk in de Wagram te vinden is. Met veel gevoel proberen we altijd onze druiven tot de hoogst mogelijke kwaliteit aan wijn te verwerken.

Het Lieveheersbeestje is het beeldmerk van ons bedrijf. Het is een zichtbaar symbool voor de wijze waarop wij op een verantwoorde manier omgaan met de fauna en flora in de wijngaarden. Met het behoedzaam cultiveren van onze druivenstokken leggen we de basis voor een uitstekende kwaliteit van onze wijn. Bijzondere waarde hechten we aan het handmatig selecteren van de druiven. In onze wijnen is de jaargang, de bodem en het handwerk nadrukkelijk te herkennen.

Ons wijngoed is te vinden in Grossriedenthal, vaak een van de mooiste dorpen van Oostenrijk genoemd, en ligt midden in de Wagram dat deel uitmaakt van de wijnregio Niederösterreich. De naamgeving “Wagram” dateert vanaf 2007; voorheen heette dit wijnbouwgebied “Donauland”. De totale oppervlakte van 2.451 ha. aan wijngaarden is verdeeld over 2 zones. Zuidelijk van de Donau liggen de kleine wijndorpen van de Tullnerfelds, maar ook de historische wijnstad Klosterneuburg voor de poorten van de stad Wenen.

Noordelijk van de Donau en aan de oostkant direct aansluitend aan het Kamptal, strekt zich in oostelijke richting over een afstand van 30 KM een imposante heuvelrug uit, de oorspronkelijke Wagram. Een diepe lösslaag, ontstaan door het aanwaaien op de oevers van de zich terugtrekkende oerzee (“Wagram” komt van “Wogenrain”), typeert het landschap en geeft de wijnen zijn onverwisselbare karakter. Vooral de Roter Veltliner komt hier tot volle rijpdom. Een mineraalrijke en zeer aromatische wijn uit een humusrijke lössbodem, waarbij substantie en drinkplezier samengaan. Een mooie wijn met een apart karakter.

Voor meer informatie: www.weingut-schuster.at

Toont alle 3 resultaten