Eeuwenoude kennis uit de Champagne, gekoppeld aan de allernieuwste techniek en ideeën. Op die manier produceert Peter Szigeti de mooiste sekt en frizzante in Gols aan de Neusiedlersee.

In 1991 namen de gebroeder Szigeti het wijnbouwbedrijf van hun ouders over en dat was het begin van een nieuwe sekt cultuur. In Frankrijk, daar waar de allerbeste schuim wijn van de wereld thuis is, werd de sekt bottelarij bedacht en ontworpen. Sindsdien is de Sektkellerei door hun nieuwe – en met nadruk fruitige – sekt, een bekend merk op de internationale markt. Sinds 2018 runt Peter Szigeti alleen het bedrijf.

De basis filosofie van de gebroeders is, dat alleen de beste inheemse kwaliteit wijnen voor de productie van hun sekt worden gebruikt.
De productie van sekt is voor hun geen mysterieuze tovenarij, maar harde, serieuze arbeid in de wijngaarden en in de kelder. Het speciale microklimaat en de vele zonuren geven wijnen uit de regio Neusiedlersee een heel eigen bijzonder smaak.
De charme van de druivensoort karakteristieke sekt ligt in de aromatische smaak en het uitgesproken fruitige boeket. Sekt van het huis Szigeti is hoogstaand, aangenaam om te drinken en fijn op tong prikkelend. De producten werden al vaker onderscheiden bij internationale beoordelingen.

Over goede smaak valt niet te twisten. Men proeft het gewoonweg. En bij een kwaliteit sekt van het huis Szigeti smaakt de druivensoort rasechte sekt naar de desbetreffende druif en is verkwikkend door zijn levendige, elegante pareltjes. De sekten zijn uniek en enig in zijn soort.

Voor meer informatie: www.szigeti.at

Toont alle 8 resultaten