Het wijngoed Wachter uit Deutsch-Schützen ligt in het Südburgenland, het kleinste wijnbouwgebied in Oostenrijk. Aan de Eisenberg werd al in de tijd van de Romeinen wijn gemaakt. IJzerhoudende leisteenbodems ten dele met leem bedekt vormen de basis voor de Blaufränkisch druivensoort. Finesse, aroma’s van witte peper en pikante kruidigheid, donkere frisse bessen, fijne tannine en een levendige pregnante zuurgraad zijn de kenmerken.

Uit dit uitstekend potentieel, dat de natuur biedt, het beste te maken: een verantwoordelijkheid naar klanten, de natuur en de wijn.

Het Wijngoed
WachterWein staat voor wijnbouw tussen traditie en modern. Van oudsher waren de Wachters verbonden met de landbouw. De verantwoordelijkheid voor, en verbondenheid met de druivenstok is altijd bewaard gebleven. Al generaties lang wordt in Familie Wachter de wijnproductie gekoesterd.

Met een kleine 6 Hectare aan wijngaarden is het beheer te overzien. WachterWein is absoluut tegen omzet verhogende productiemethoden. Slow Wine en kwaliteit staat voorop. Hartstocht, ervaring en inzet van moderne technologie maakt dit mogelijk. Resultaat is dat WachterWein bekend staat voor zijn betaalbare kwaliteitswijnen.

De Wijnen
Bijzondere wijnen weerspiegelen de oorsprong van de herkomst. Wijnen van WachterWein reflecteren het unieke terroir van de regio rond de Eisenberg. Charmant, kruidig en mineraalrijk. Echter in elk glas ontvouwen zich ook de individuele kenmerken van een jaargang, de ontwikkeling van de wijn en het bijzondere karakter van de druivensoort.

De wijn tijdens zijn ontstaan te begeleiden, voortdurend erop bedacht zijn essentie te bewaren en altijd zijn eigen karakter te ontwikkelen is het continue streven van het wijngoed.

De wijngaarden
Met elke wijngaard biedt de natuur WachterWein een aanbod aan bodemsoorten en een bijzonder geschikt microklimaat. Voorwaarden om daarin een geëigende druivensoort optimaal tot wasdom te brengen. Natuurlijke en milieuvriendelijke verzorging van de tot 60 jaar oude druivenstokken, rekening houdend met de soort, de omstandigheden en de groei, zijn voor WachterWein prioriteit. Regelmatig en grondig observeren is hierbij wezenlijk. Weersomstandigheden worden nauwgezet gevolgd.

De wijngaarden van WachterWein liggen op de heuvels van de wijnbergen van Deutsch-Schützen en de Pinkataler Weinstrasse bij Maria Weinberg in Gaas en behoren tot de beste wijngaarden in de regio.

De Regio
De bijzondere geologische en klimatologische omstandigheden maken Deutsch-Schützen tot een onderscheidend terroir, dat in Oostenrijk ongeëvenaard is. De ligging tussen het milde pannonische en het natte, koelere klimaat van het heuvelland in het oosten van de Steiermark, biedt de wijn optimale groei voorwaarden.

Voor meer informatie: Wachter Wein

Toont alle 8 resultaten