Het wijngoed uit Johnsdorf-Brunn ligt in het Vulkanland (Süd-Ost) Steiermark, een van de kleinere wijnbouwgebieden in Oostenrijk. Het 6 Hectare grote wijngoed heeft zijn wijngaarden in Brunn, Weinberg en in de Gemeente Fehring.
Generaties lang is het wijngoed al in bezit van Familie Kapper. De grootouders Franz en Theresia hebben m.n. de basis gelegd voor het produceren van kwaliteitswijnen. Zoon Franz en zijn echtgenote Beate hebben in de voorbije 30 jaar met veel liefde en inzet daar een klein, maar fijn wijngoed van gemaakt. Hun zoon Thomas samen met zijn vriendin Nina complementeren de uitstekende wijnen met culinaire hoogstandjes. Dochter Lisa zorgt met haar commerciële ervaring voor de marketing. En de Winzersekt is genoemd naar kleindochter Josefine.

Het Wijngoed
Vulkanland Steiermark staat voor diepgrondige, deels zanderige en mineraalrijke leembodems en kent een mild klimaat met gemiddeld 2000 zonuren per jaar. Het wijngoed ligt op 365 meter boven zeespiegel en zonnepanelen zorgen voor de stroom. Er wordt gestookt met hout uit eigen bossen en het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen in de wijngaarden is volstrekt uit den boze. Duurzaamheid is al jaren een belangrijk uitgangspunt in de bedrijfsvoering. In de kelders wordt gewerkt met de meest moderne techniek, maar de wijnen krijgen meer dan voldoende tijd om te rijpen. Franz Kapper verwoord het als volgt: “met liefdevolle handenarbeid begeleiden wij onze wijnen vanaf de druivenstok tot in de fles. Ons kenmerk is het plezier van het werken in de wijngaarden en de kelder, in combinatie met de unieke ligging van ons wijngoed in het Vulkanland”.

De wijngaarden en de wijnen
De wijngaarden liggen op de zuidhellingen van het Raabtal. De oogst is volledig handenarbeid en per jaar worden er gemiddeld zo’n 65000 Kg druiven verwerkt. De kelder bestaat grotendeels uit gekoelde edelstaaltanks en de rode wijnen rijpen in 500 liter eikenhouten vaten.
Het hele frisse, mineraalrijke en veelzijdig fruitige karakter van de “Klassik” wijnen weerspiegelen het unieke terroir van het Vulkanland.

PRIMUM EST VINUM:
De lijfspreuk “wijn staat bij ons op de eerste plaats” staat voor de PRIMUM wijnen. Alleen de beste druiven mogen nog langer blijven hangen om daarna bijzonder langzaam te vergisten.

DER RÖMERSTEIN
In 1937 werd niet ver van het wijngoed een keltisch romeinse tempel ontdekt. In de gebedsruimte trof men een votiefsteen met keltische en romeinse elementen aan. Deze staan voor verbondenheid en traditie. De votiefsteen werd aan de keltische weergod Luppiter Optimus Maximus Uxlemitanus gewijd. Meer dan 30 jaar is deze “Römerstein” deel van het wijngoed. Op slechts enkele minuten afstand staat een gedenksteen. Het origineel bevindt zich in Schloss Eggenberg in Graz.

Voor meer informatie: Weingut Kapper

Toont alle 10 resultaten