Wijnboer Norbert Bauer “vertelt” met zijn wijnen de actuele interpretatie van een lange traditie. Een traditie die gebaseerd is op een diep respect voor een evenwichtige natuur en een duidelijke richt lijn voor een natuurgetrouwe wijnbouw met kennis, ervaring en gevoel. Druiven afkomstig van unieke wijngaarden, traditioneel ambachtelijke handarbeid en liefde en oog voor detail gecombineerd met moderne techniek, laten hierbij de ideeën van de wijnboer rijpen en ontstaan edele wijnen van een buitengewoon en uitzonderlijk assortiment, dat Norbert Bauer zo kenmerkt.

Sinds 1721 bestaat het wijngoed in Jetzelsdorf in het Weinviertel en is daarmee al de derde generatie in familie bezit. In 1992 heeft Norbert het bedrijf van zijn ouders overgenomen en heeft de aanplant uitgebreid tot 58Ha aan oppervlakte met 250.000 druivenstokken. Nu al werkt de oudste zoon van tijd tot tijd mee in het bedrijf en drukt mede zijn stempel op de unieke wijnen die het familiebedrijf generatielang verder ontwikkeld heeft.

Het gebied rond Jetzelsdorf wordt ook wel de “Rotweininsel” genoemd en is rijk aan licht, warmte en vruchtbare löss. Hier groeien de uitzonderlijke rode wijnen op de hellingen van de Schatzberg (zand en löss) en de wijngaard Bergsatz (leem en löss). De witte wijnen prefereren een uitgesproken terroir bestaande uit klei, leem, mergel kiezel en oergesteente. Ze groeien in de wijngaarden Haidberg, Diermannsee/Kellerberg en Parapluiberg.

Voor de ontwikkeling en optimale rijping van zijn wijnen, slaat Norbert Bauer zijn wijnen in uitgestrekte zandkelders op. Hij vertrouwt op de factor tijd en is zeer terughoudend om in te grijpen tijdens het uitbouw proces van de wijnen. De witte wijnen en fruitige rode wijnen blijven in de staaltank, en de krachtige komen in houten vaten en de besten in barrique. Het assortiment rode wijnen van Norbert Bauer hebben daarom het kenmerk van krachtige tannines,

Voor meer informatie: www.bauer-wein.com

Toont alle 6 resultaten