Ik maak de wijn primair voor mezelf; alleen de wijn die ik lekker vind, kan ik ook verkopen “

Zo luidt het credo van Meinhard Forstreiter, opgegroeid  in een bedrijf dat al sinds 1868 in familie bezit is; wijn maken zit dus al meer dan 100 jaar in het bloed van de familie Forstreiter. Meinhard heeft in 2001 samen met zijn vrouw Isabella het bedrijf van zijn ouders overgenomen. Het wijngoed is 28ha.groot, behoort tot het wijnbouwgebied Kremstal en ligt in de oude wijnbouwgemeente Hollenburg, stadsdeel van Krems/Donau. Historisch is bewezen dat in het Kremstal al ten tijde van de heilige Severin (400 jaar na Christus) wijnbouw werd bedreven.

Meinhard Forstreiter hanteert het uitgangspunt dat de kwaliteit van de wijnen in zijn wijngaarden groeit en dat het er uiteindelijk om gaat deze door de natuur geboden kwaliteit te behouden. Basis voorwaarden hierbij voor hem zijn een optimale verzorging en onderhoud van de bodem en de wijnranken, het omzichtig omgaan met het productieproces en door het zo min mogelijk ingrijpen in de kelder. De door generaties heen opgebouwde wijnkennis en de jarenlange ervaring gaan hierbij samen met de inzet van de meest moderne technieken in het productieproces.

Druivensoorten

Bij de witte druivensoorten maakt de Grüner Veltliner voor 65% deel uit van de totale aanplant op wijngoed Forstreiter; gevolgd door Riesling (9%), Gelber Muskateller (3%) en Sauvignon Blanc voor 2%. Bij de rode druivensoorten is dat voor 15% de Zweigelt, voor 4% de St. Laurent en voor 2% overige rode druivensoorten.

De wijngaarden
Het merendeel van de wijnranken groeien op het naar het zuiden tot oosten gerichte terras hellingen. De bodem bestaat uit het zogenaamde “Hollenburger Konglomerat” ; een onderlaag van verweringspuin en kalk, met daar bovenop een in dikte variërende löss laag. Dit in samenspel met het bijzondere micro klimaat (pannonische warmte) levert uniek fruitige en peper kruidige bergwijnen.

Het aanbod
De wijn productie omvat bijna uitsluitend droge witte wijnen, echter in bijzondere jaargangen maakt Meinhard Forstreiter ook zoete en edel zoete wijnen . De rode wijnen van St. Laurent, Zinfandel en Zweigelt laat hij rijpen in barrique vaten. Een stokerij maakt ook deel uit van het wijngoed, waarbij alleen fruit van het allerbeste soort in bijzonder smakelijke brandewijnen worden omgezet.

Voor meer informatie: www.forstreiter.at 

Toont alle 3 resultaten