Niet ver van de Donau, daar waar akkers en velden glooiend overhellen richting de Wagram, daar liggen de wijngaarden van Familie Reinberger. Stuifzand afzetting uit de ijstijd vormt de basis voor de wijnbouw in de Wagram. De dikke lösslaag die zich hierdoor heeft gevormd is rijk aan kalk en heeft een goede water opslag capaciteit. Deze voor de Wagram kenmerkende löss bodem bevordert de groei en de rijpheid van de druiven soorten, die op de zonnige hellingen van de Wagram gedijen.

Het micro klimaat in de Wagram wordt bepaald door de uitlopers van het warme pannonische klimaat, afwisselend met de koele lucht vanuit het Waldviertel. Dit komt m.n. bij de Grüner Veltliner in al zijn raszuivere pikante kruidigheid volledig tot uiting. Daarom wordt deze duivensoort op meer dan de helft van de 9 ha.wijngaard oppervlakte gecultiveerd. Met overtuiging behoudt Familie Reinberger de “oude Oostenrijkers” Roter en Frühroter Veltliner in haar assortiment. Wijnen waarbij men de frisse fruitigheid en het uitgewogen zachte karakter hooglijk waardeert. Riesling, Chardonnay en Zweigelt completeren het wijn aanbod.

De wijn in zijn verscheidenheid en typerende kenmerken ontstaat eigenlijk al in de wijngaard. Elke bemoeienis in de kelder kan alleen maar het behouden van die kracht zijn, die de natuur in de vorm van hoog kwalitatieve druiven levert. Het hoofddoel van Familie Reinberger is de productie van witte wijnen waarbij traditionele en moderne kelder techniek harmonieus op elkaar worden afgestemd. Echter de allerhoogste graad aan fruitigheid en elegantie zegt niet alles. Het is het samenspel tussen het typische karakter van de druivensoort ( mede bepaald door bodemsoort en klimaat), en de fantasie van de wijnboer die uiteindelijk de ziel en karakter van grote wijnen uitmaakt.

Talrijke nationale en internationale onderscheidingen bevestigen het werk van de dynamische Familie Reinberger en getuigen van de kwaliteit van hun wijnen.

Voor meer informatie: http://www.reinberger.at/

Toont alle 10 resultaten