Ingrediënten:
1 kilo aardappels
2 uitjes
2 eieren
bosje bladpeterselie
2 el bloem
2 tl bakpoeder
zout & peper
nootmuskaat
boter & olie
Bereidingswijze:
Schil en rasp de aardappels (niet meer wassen daarna). Snipper de uitjes en hak de peterselie. Meng de geraspte aardappel met de uitjes, de eieren, de bloem en het bakpoeder. Voeg als laatste de gehakte peterselie toe. Breng het mengsel vervolgens op smaak met wat zout en peper en eventueel een beetje nootmuskaat.
Verhit een matige hoeveelheid boter en olie in een koekenpan. Verdeel het aardappelmengsel met een lepel of ijsschep in platte bolletjes en bak deze in 4 à 5 minuten aan beide kanten goudbruin. Laat even uitlekken op keukenpapier. Eventueel een beetje versgemalen peper, appelmoes en een lepel zure room toevoegen bij het serveren.
Wijnsuggestie: Stift Klosterneuburg Glühwein