Al vanaf 1870 is Weingut Schneeberger in familie bezit. Op de dag van vandaag is het al de vierde en vijfde generatie die in het plaatsje Heimschuh in de Süd Steiermark , eerlijke en door het specifieke terroir gekenmerkte wijnen produceert.

Wijnen die rijk zijn aan mineralen, frisse zuren en mooie aroma’s. De basis hiervoor is dat de druivenstokken zich bijzonder goed voelen in het “Urgestein”, een bodem van leisteen en schelpenkalk. Met recht wordt de Süd Steiermark met zijn gevarieerd landschap, cultuur, traditie, Buschenschanken, en o.a. kaas, vlees, pompoenpitolie en Käferbohnen, de Genussregion van Oostenrijk genoemd. In dit groene hart van Oostenrijk produceert het gerenommeerde Weingut Schneeberger wijnen van wereldklasse zoals Sauvignon Blanc, Morillon, Sämling, Welschriesling, Muskateller en nog veel meer.

In de wetenschap dat zij in een voor de wijnbouw prachtig gebied leven, inspireert de familie Schneeberger elke dag weer opnieuw. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan innovatieve ontwikkelingen in de wijnbouw, investeert veel kapitaal, maar nog veel meer is het de liefde voor het vak die als basis dient voor de huidige en toekomstige generaties. Van elkaar leren, samenwerken, kennis van generatie op generatie overdragen en elkaar over en weer motiveren, is het motto dat hoog in het vaandel van familie Schneeberger geschreven staat. Elk familie lid heeft zijn vaste plaats in het geheel. “We are family” is geen loze kreet, maar is authentiek en zit diep geworteld. het succes blijft echter de samenwerking tussen alle familieleden.. Het aanbod van wijnen omvat de volle breedte aan soorten die in de Steiermark voorkomen.

Voor meer informatie: www.weingut-schneeberger.at

Toont alle 6 resultaten

Schneeberger Muskateller

11,50

In de neus de typische muscat tonen. In de smaak een mix van exotisch fruit, kruiden, mandarijnen, mint, citroen en een beetje passievrucht. Een ronde en uitgebalanceerde wijn.

Schneeberger Sämling

9,50

Uitgesproken neus met de geur van steenfruit en milde kruiden. In de mond mooie zoete fruitaroma’s die mooi in balans zijn met de fijne zuren. Een half-droge fruitige wijn.

Schneeberger Sauvignon Blanc Kittenberg

17,50

Van de wijngaard Kittenberg, welke niet alleen wegens de hoge ligging (580 meter boven zeeniveau) maar ook wegens de bodem een van de meest begeerde wijngaarden van de Steiermark is. Wijnen van deze wijngaarden hebben altijd een typische mineraliteit.

Deze Sauvignon Blanc is klassiek geproduceerd, daardoor komt de kruidigheid en de mineraliteit van deze wijngaard tot volle uitdrukking. Een elegante geur van vuursteen. In de smaak de typische Sauvignon Blanc noten. Een wijn die zijn afkomst niet verloochend.

Schneeberger Schilcher

9,95

Schilcher. Een specialiteit uit het Oostenrijkse Stiermarken van de autochtone Blauer Wildbacher druif. Bepaald geen standaard roséetje. Dit is een wijn voor de ‘liefhebber’.

Want Schilcher is beendroog, met knarsende zuren. Hoort zo. En oranje-roze. Met een aparte kruidigheid en de ouderwetse ‘perendrups’ in de neus. Zure kersen, vlierbessen, citroen, rode bessen, grapefruit en yoghurt duiken in de smaak. Onvergelijkbare rosé voor mensen die eens iets anders willen.

Schneeberger Weissburgunder

9,50

Uitnodigende geur van wijngaardperzik en mineraliteit. In de mond een mooie milde zuren met tonen van grapefruit.
Als spijsbegeleider veelzijdig inzetbaar.