Al vanaf 1870 is Weingut Schneeberger in familie bezit. Op de dag van vandaag is het al de vierde en vijfde generatie die in het plaatsje Heimschuh in de Süd Steiermark , eerlijke en door het specifieke terroir gekenmerkte wijnen produceert.

Wijnen die rijk zijn aan mineralen, frisse zuren en mooie aroma’s. De basis hiervoor is dat de druivenstokken zich bijzonder goed voelen in het “Urgestein”, een bodem van leisteen en schelpenkalk. Met recht wordt de Süd Steiermark met zijn gevarieerd landschap, cultuur, traditie, Buschenschanken, en o.a. kaas, vlees, pompoenpitolie en Käferbohnen, de Genussregion van Oostenrijk genoemd. In dit groene hart van Oostenrijk produceert het gerenommeerde Weingut Schneeberger wijnen van wereldklasse zoals Sauvignon Blanc, Morillon, Sämling, Welschriesling, Muskateller en nog veel meer.

In de wetenschap dat zij in een voor de wijnbouw prachtig gebied leven, inspireert de familie Schneeberger elke dag weer opnieuw. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan innovatieve ontwikkelingen in de wijnbouw, investeert veel kapitaal, maar nog veel meer is het de liefde voor het vak die als basis dient voor de huidige en toekomstige generaties. Van elkaar leren, samenwerken, kennis van generatie op generatie overdragen en elkaar over en weer motiveren, is het motto dat hoog in het vaandel van familie Schneeberger geschreven staat. Elk familie lid heeft zijn vaste plaats in het geheel. “We are family” is geen loze kreet, maar is authentiek en zit diep geworteld. het succes blijft echter de samenwerking tussen alle familieleden.. Het aanbod van wijnen omvat de volle breedte aan soorten die in de Steiermark voorkomen.

Voor meer informatie: www.weingut-schneeberger.at

Enig resultaat