Ingrediënten:
150 gram daslook
1 teentje knoflook
350 gram bloemige aardappels
1 grote rode ui
1 liter groentebouillon
100 gram Ricotta
1 Bus Cocktail Foam Gin & Limoen (Didess)
peper & zout
olijfolie
Bereidingswijze:
Snipper de ui en de knoflook en bak deze glazig in de olijfolie. Voeg de geschilde en in stukken gesneden aardappels en de bouillon toe. Kook de aardappels totdat deze goed gaar zijn. Was de daslook en snij in grove stukken. Hou enkele blaadjes achter voor de garnering. Voeg deze aan de soep toe en roer even door de soep zodat de daslook een beetje slinkt. Zet nu de staafmixer in de soep of doe de daslooksoep in de blender en maal deze helemaal fijn. Voeg nu de ricotta en peper en zout naar smaak toe. Warm de soep nog even door. Laat deze vooral niet te lang koken. Dit is namelijk niet bevorderlijk voor de smaak en de mooie groen kleur zal dan donker worden. Serveer in een glas met laagje Foam en fijngehakte daslook.
Wijnsuggestie: Een mooi glas Riesling