Ingredienten:
4 stuks kabeljauwhaasjes a 150 gram
250 gram grijze garnalen
75 gram gerookte Heilbot
600 gram aardappelen
100 ml room
1 teentje knoflook
25 ml olijfolie
broodkruim
peper
zout
nootmuskaar
boter
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de knoflook. Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water.
Giet de aardappelen af en doe ze samen met de heilbot, knoflook, room, boter en olijfolie in de blender. Mix fijn en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Kruid de kabeljauwhaasjes met peper en zout. Bak ze kort aan in een beetje boter.
Vet 4 vuurvaste schaaltjes (formaat van de kabeljauwhaasjes) in met boter, leg in elk ervan een kabeljauwhaasje. Lepel er de gerookte heilbotpuree over en strijk glad. Bestrooi met broodkruim. Schuif de schaaltjes 10 minuten in de voorverwarmde oven. Werk voor het serveren af met grijze garnalen en blaadjes lamsoor.
Wijntip: een droge Riesling