Ingredienten:
200ml volle melk
1 pakje vanillesuiker
snufje zout
2 eidooiers
20 gram custardpoeder
50 gram suiker
200ml advokaat
250ml slagroom
2cl strorum
4 blaadjes gelatine
2 sinasappels
Bereidingswijze:
Week de gelatineblaadjes ongeveer 5 minuten in een kom met koud water.
Meng de melk met de vanillesuiker, een snufje zout, de suiker en het custardpoeder in een pannetje. Breng al roerend aan de kook tot de custard bindt. Haal de pan daarna van het vuur.
Roer de eidooiers snel door de warme custard.
Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer ze door de warme custard tot ze helemaal zijn opgelost. Voeg de advocaat en de rum toe en roer goed door.
Laat het mengsel afkoelen tot het de dikte van yoghurt heeft.
Spatel voorzichtig de geslagen room door het custardmengsel.
Snijd ondertussen de sinaasappel (of mandarijn) in partjes en verwijder eventuele velletjes.
Vul glaasjes voor de helft met de mousse. Leg er een laagje sinaasappelpartjes op en vul aan met nog een laag mousse. Werk af met een paar sinaasappelpartjes bovenop.
Zet de glaasjes minimaal 4 uur in de koelkast om goed op te stijven.
Garneer naar wens met een toef slagroom en wat sinaasappelpartjes of chocoladesnippers.
Wijnsuggestie: een mooi glas Eiswein