Ingredienten:
Dressing:
250ml Griekse Yoghurt
2 citroenen
4 eetlepels sesamolie
Suiker
Zout/peper
Salade:
1 krop romainesla
1 kleine krop rode sla
250 gram cherrietomaatjes
1 komkommer
500 gram kipfilet
2 eetlepels zonnebloemolie
2 theelepels sesamzaad
2 eetlepels honing
zout/peper
Bereidingswijze:
Doe voor de dressing de yoghurt in een kom. Rasp de schil van de gewassen en drogggevrewen ciroen en voeg deze met het sap van de citroenen toe aan de yoghurt. Voeg wat sesamolie toe en breng op smaak met zout, peper en suiker. De yoghurtdressing mag best iets sterker gekruid zijn om extra smaak aan de salade te geven.
De bladeren van de rode- en romainesla en romanaslaplukken en wassen in koud water. Droog slingeren en in kleine stukken scheuren. De tomaten wassen en halveren en de komkommer in maantjes snijden.
Dep de kipfilet droog met keukenpapier en snijd in reepjes.Marineer deze in de olie, zout, peper en eventueel andere specerijen.
Verhit een anti-anbakpan en bak de kipreepjes ongeveer 3 minuten. Voeg daarna sesamzaad toe en roerbak alles nog ongeveer 1 minuut. Breng op smaak met wat honing.
Schik de salade, komkommers, cherrietomaatjes in een kom, verdeel de gebakken kipreepjes erover en geniet ervan met een versgebakken stokbrood. Serveer de yoghurtdressing er apart in een kommetje bij.
Wijnsuggestie: de specialiteit uit de West Steiermark, een fonkelende Schilcher.