Ingredienten:
2 peren
4 plakken bladerdeeg
1 ei
2 el honing
100g blauwschimmelkaas
40g walnoten
4 takjes tijm
Bereidingswijze:
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes. Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Kluts het ei.
Meng de perenblokjes met de fijngehakte walnoten, de verbrokkelde schimmelkaas, fijngehakte tijm en de honing door elkaar. Snijdt de bladerdeegplakjes in vieren. Leg de helft van de bladerdeegplakjes op het bakpapier en verdeel het peren-kaasmengsel hierover. Laat de randjes vrij en bestrijk deze met het losgeklopte ei. Leg hier weer een stuk bladerdeeg overheen en druk de randjes goed dicht met een vork.
Bestrijk de bovenkant met het resterende losgeklopte ei. Snijdt aan de bovenkant van ieder pakketje een kleine gaatje.
Bak ze in 20 minuten goudbruin in de oven. Serveer met ingelegde krenten of verse vijgen.
Wijnsuggestie: een Ruster Ausbruch