Ingrediënten:
1 kg pruimen (zwetschgen)
4 stuks rode uien
4 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
500 gram bruine bastardsuiker
6 theelepel gemberpoeder (of 3 cm verse gember)
1 theelepel mosterdzaadjes
1 theelepel chili vlokken/poeder
500 ml appelazijn
2 theelepels kaneel
5 stuks kruidnagel
Bereidingswijze:
Was de pruimen (zwetschgen), halveer ze en verwijder de pit. Schil de uien en knoflook en snijdt deze zeer fijn. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook kort aan. Voeg de pruimen toe en bak kort mee,. Blus af met de azijn en voeg de overige ingrediënten toe. Laat onder geregeld roeren de massa inkoken tot gelei dikte. Dit kan ongeveer 2 uur duren. Giet de hete chutney meteen in schone potjes en laat deze onderste boven afkoelen. Het lekkerst is deze chutney als je deze enkele weken op een donkere droge plaats laat rusten.
Heerlijk om te serveren bij een Jause-Platte met een glas Rotgipfler