Ingrediënten:
1 rode ui
200 grqm aardappel
500 gram winterpeen
150 gram verse abrikozen
1 rode peper
4 eetlepels Marillenöl of olijfolie
2 theelepel kerriepoeder
800 ml groente bouillon
1 theelepel suiker
300 gram Crème fraîche
Peper/zout
Bereidingswijze:
Schil de ui, wortel en de aardappels en snijdt in kleine blokjes. Schil en ontpit de abrikozen en hak deze ook in kleine blokjes. Ontpit de rode peper en snijdt in kleine stukjes. Verwarm de olie en fruit de uien totdat deze glazig zijn. Voeg de aardappele, wortel, abrikozen, rode peper en kerrie toe en fruit het geheel 5 minuten op middelmatig vuur mee. Blus af met de bouillon. Laat het geheel 30 minuten sudderen. Voeg de helft van de Crème fraîche toe en mix het geheel met de staafmixer tot een gladde soep. Breng opsmaak met peper, zout en suiker. Serveer met een toef Crème fraîche en een stukje bladpeterselie.
Wijnsuggestie: Een Zierfandler uit de Thermenregion