Ingrediënten:
250 gram kabeljauw- of roodbaarsfilet
250 gram gemengde zeevruchten (inktvis, mosselen, garnalen)
100 gram geschilde scampi’s
2 cm verse gember
1 bos bosuitjes
1 bos verse koriander
3 stengels citroengras
2 eetlepel archide olie
2 eetlepels curry pasta
400 ml kokosmelk
2 eetlepel visssaus
1 rode peper
sap van 1 limoen
eventueel zout
Bereidingswijze:
Vis in blokjes van ongeveer 2 cm snijden. Vis, de zeevruchten en de scampi’s met limoensap besprenkelen en kruiden met peper uit de molen. De gember schillen en fijn snijden, de bosuitjes in ringen snijden en de koriander wassen en de blaadjes van de steeltjes halen. Het citroengras goed kneuzen, kontje verwijderen en in een knoop leggen.
De olie in een wok verwarmen en hierin de gember kort aanbraden. De currypasta toevoegen en los roeren. De kokosmelk erbij voegen en kort laten koken. Hierna de citroengras stengels en de vissaus toevoegen en circa 5 minuten laten inkoken. Hierna de curry niet meer laten koken.
Het citroengras verwijderen, vis, zeevruchten en scampi’s toevoegen en in ongeveer 3 minuten laten garen. Fijngesneden rode peper naar smaak toevoegen. Proeven en eventueel op smaak brengen met vissaus en/of zout. Voor het serveren de Seafoodcurry bestrooien met korianderblaadje.
Hierbij drink je een typische wijn uit de Thermenregion: de Rotgipfler