Ingredienten:
- 1 rode peper
- 2 cm gemberwortel
- 800 gr pompoen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 250 ml kokosmelk
- 200 gram tomaat
- 1 liter groentebouillon
- 100 ml appelsap
- Snuf kerrie poeder
- verse koriander (voor de garnering)
- Bosui (voor de garnering)
- olie
- Peper / zout
Bereidingswijze:
Ontdoe de tomaat van de velletjes. Snipper de ui, knoflook, gember en 1 rode peper fijn (voor een iets minder pittige variant verwijder je de zaadjes uit de peper). Fruit deze aan in een pan met een beetje olie en roer de kerrie er door. Voeg de pompoen en tomaat toe en bak deze een paar minuten mee.
Voeg dan de bouillon en appelsap toe en kook 15 minuutjes tot de groente zacht is. Pureer de soep met de staafmix fijn en roer de kokosmelk er door. Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel een snufje peper en zout toe. Serveer de soep met wat verse koriander, fijngesneden bosui en eventueel wat ringetjes rode peper.
Wijnsuggestie: Johanitter