Ingrediënten voor 4 personen:
4 kalfsschnitzels
2 eieren
50 ml mineraalwater met bubbels
100 gram bloem
150 gram paneermeel
peper en zout
reuzel, botervet of olie
4 takjes peterselie
4 schijfjes citroen
Bereidingswijze:
Leg de schnitzel op een plank tussen 2 vellen plastic folie. Sla de schnitzel met de platte kant van het koksmes plat (ongeveer 1cm). Kruid het vlees met peper en zout. Klop het ei los met het mineraalwater. Haal het vlees achtereenvolgens door de bloem, het los geklopte ei en het paneermeel. Zorg dat het gehele vlees gepaneerd is. Verwarm in een koekenpan een flinke laag (minimaal 2 cm) reuzel, boter of olie. Leg de schnitzel in het hete vet en bak ze aan beide zijde mooi lichtbruin en gaar. Serveer de schnitzel op een warm bord met een schijfje citroen en een takje peterselie.
In Oostenrijk serveert men bij de schnitzel een aardappelsalade en een kommetje kropsla.
Wijnsuggestie: Grüner Veltliner (klik hier voor ons assortiment)