Volgens de kalender is het nog winter. Herinnert u zich nog de prachtige sneeuwlandschappen van vroeger. Heerlijk met je gezin aan tafel zitten en alledaagse gebeurtenissen bespreken. Daar hoort een deftig gerecht bij.
We nemen poulet van het heerlijk, u weet wel, uitgerijpt limousine rund, laurierblad, jeneverbes, rozemarijn, kruidnagel, peper, zout, veel rode ui en een teentje knoflook.
Marineer het vlees enkele dagen met bovenstaande ingrediënten en veel Blauer Zweigelt zodat het vlees onder de wijn blijft staan. Voor het aanbraden het vlees goed droog deppen en de marinade bewaren. Het vlees met weinig gezeefde bloem bestuiven en aanbraden in de olie. Tomatenpuree toevoegen en ontzuren.
De marinade toevoegen en het vlees langzaam, op lage temperatuur laten garen. Eventueel bouillon en/of Blauer Zweigelt toevoegen. Is het vlees gaar, dan dit uit de pan nemen en het vocht laten inkoken. Op smaak brengen met peper en zout en het vlees weer toevoegen. Wilt u een Limburgse noot geven aan het gerecht gebruik dan ook nog een lepel stroop uit Schinnen.
Als bijpassend garnituur serveer je een aardappelpurree met amandelsnippers en gesmoorde selderij met wortelblokjes.
Smakelijk en tot volgende keer,
Susan en Robert
Wijnsuggestie: Klik hier voor de bijpassende wijn