Ingrediënten:
1 kilogram doorregen runderriblappen
1 kilogram uien
4 eetlepels reuzel of margarine
2 eetlepel karwijzaad
4 eetlepels paprikapoeder
4 eetlepel tomatenpuree
peper / zout
Bereidingswijze:
Snij de riblappen in blokjes van ongeveer 3cm. Uien schoonmaken en in kleine blokjes snijden.
Verwarm de reuzel of margarine in een grote braadpan en bak de uien totdat zij een licht bruine kleur hebben. Voeg de vleesblokjes toe en schroei deze rondom dicht. Tomatenpuree en paprika poeder toevoegen en goed vermengen met vlees/ui mengsel. Dan water toevoegen zodat het vlees geheel onder water staat. Karwijzaad, peper en zout toevoegen. Dit alles ongeveer 3 uur op laag vuur rustig laten garen. Af en toe doorroeren. Indien nodig nog water toevoegen, maar wees voorzichtig dat de saus niet te dun wordt. Als het vlees gaar is, het vuur onder de pan uitzetten en nog 1 uur laten doortrekken.
combinatietip:
Lekker met brood en een gemengde salade.
Hierbij serveren wij een St. Laurent.