Voor het gehakt:
1 kilo geitenlamsgehakt
250 gram gesneden uien
1 knoflookteentje, geplet
50 gram peterseliesteeltjes
1 laurierblad
4 jeneverbessen
Oregano
Scheut oud bier
3 eieren
Paneermeel
Spekblokjes
Peperkorrels
Zout
Voor de saus:
10 sjalotjes
250 milliliter droge witte wijn
4 rijpe tomaten
1 teentje knoflook
1 takje verse koriander
Bereiding:
Alle ingrediënten door de vleesmolen halen en op smaak brengen. Vormen insmeren met boter en met paneermeel bestrooien. Gehaktmassa in vorm doen en afdekken met aluminiumfolie. Ca. 50 minuten in oven van 180⁰C. Uit oven halen en onder druk laten afkoelen.
De saus:
Sjalotten in olie aanzetten, wijn toevoegen en het geheel tot de helft laten inkoken. Tomaten ontpitten en in reepjes snijden. Knoflook, koriander en tomaat toevoegen aan het ingekookte mengsel en nogmaals opkoken. Op smaak brengen met peper en zout. Laten afkoelen.
Serveren met salade en lauwwarme gekookte aardappeltjes.
Wijntip: Grauburgunder.