Ingredienten:
4 Welsch (meerval) filets
4 knoflooktenen
Verse tijm, oregano, rozemarijn
100 gram kwark
100 gram geraspte kaas
500 gram voorgekookte krieltjes
500 gram groene asperges
1 limoen
Olijfolie of druivenpitolie
Peper en zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Spoel bij thuiskomst de filets af en dep ze droog met een stukje keukenpapier. Bestrooi de vis aan beide zijde met peper en zout. Pak een grote ovenschaal of een met bakpapier beklede bakplaat. Leg hier de filets op. Bestrijk de filets aan de bovenzijde met een mengsel van kwark, limoensap en geraspte kaas.
Was de asperges en snijd de achterkantjes ervan af. Spoel de krieltjes af en snijd ze eventueel door de helft. Verdeel de groene asperges en aardappelen over de ovenschaal. Verdeel hierover de verse kruiden.
Besprenkel de krieltjes en de asperges met flink wat olijfolie en bestrooi met wat peper en zout.
Zet de vis vervolgens in de voorverwarmde oven. Na ongeveer 25 – 30 minuten is de vis gaar.
Wijnsugestie: Een mooie frisse Weissburgunder