Ingrediënten:
1 kg zalmforelfilets
600 gram bladerdeeg
1 bos bieslook
100 ml kookroom
1 eiwit
1 eidooier
Zout
Peper
1 kg asperges
50 gram roomboter
375 ml Grüner Veltliner
50 gram koude roomboter
Bereiding:
100 gram zalmforel met de kookroom en het eiwit in de hakmolen vermalen tot een gladde crème. Op smaak brengen met peper en zout. Eventueel kun je nog enkele blaadjes fijngesneden bladspinazie toevoegen.
Bladerdeeg uitrollen tot ongeveer 4 mm dikte. De crème over het gehele deeg verdelen. De forelfilets op de helft van het deeg schikken. Dan het geheel dichtvouwen en bestrijken met losgeklopt eigeel. Het geheel afbakken in 12 minuten afbakken op op 200 graden.
Asperges schillen en onderste eindjes afsnijden. De asperges in kokend water met boter en zout 5 minuten koken en 5 minuten staan laten.
Voor de saus de Grüner Veltliner tot 1/3 reduceren en monteren met de ijskoude boter. Fijngesneden bieslook toevoegen en op smaak brengen met zout en groene pepers.
De strudel in mooi plakken snijden, de asperges goed laten uitlekken. Dan alles mooi draperen op het bord. Eet smakelijk
Wijntip: een Roter Veltliner uit de Wagram