Ingredienten:
Voor het deeg
190 gr roomboter
100 gr witte basterd suiker
2 tl vanillesuiker
¼ tl zout
2 eidooiers
250 gr bloem
110 gr fijn gemalen amandelen of hazelnoten
Voor de vanillepoedersuiker
merg van 1 vanillestokje
200 gr ‘raftisnow’ of poedersuiker
Bereidingswijze:
Doe de boter, suiker, de vanillesuiker en zout in een kom en meng door elkaar. Meng de eidooiers erdoor en voeg vervolgens de bloem en de fijn gemalen amandelen of hazelnoten toe. Kneed alles tot een deeg, verpak het in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Schraap het merg uit het vanillestokje en vermeng dit met de raftisnow of poedersuiker.
Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Kneed het deeg kort door en vorm vervolgens kleine bolletjes. Rol deze tot een rolletje van ongeveer 7 centimeter, de uiteinden van het deeg mogen iets dunner zijn. Leg de deegrolletjes in de vorm van een halve maan op de bakplaat.
Bak de koekjes in 16 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.
Strooi de raftisnow over de vanillekipferl terwijl ze nog warm zijn. Als ze volledig zijn afgekoeld, bestrooit u ze nog een keer. U kunt ze ongeveer 3 weken in een voorraadbakje op een koele plek bewaren.