Ingredienten:
- 750 gram ribeye
- olijfolie
- druivenpitolie of truffelolie
- 250 gram cherry-/kerstomaatjes (in kwarten)
- 1/2 rode paprika (in blokjes)
- 1/2 gele paprika (in blokjes)
- 1 rode peper (fijngehakt, zonder zaadjes)
- 100 gram granaatappelpitjes
- 1 eetlepel honing
- 1 limoensap
- 250 gram rucola
- 100 gram Bergkäse (geschaafd)
Bereidingswijze:
Bestrijk het vlees met olijfolie. Meng voor de salsa de tomaatjes, paprika, rode peper, granaatappelpitjes, honing en het limoensap.
Rooster het vlees in een hete grillpan of op de barbeque 2-3 minuten per kant. Breng op smaak met zout en ruim peper uit de molen en laat het 5 minuten, ingepakt in aluminium folie, rusten Verdeel de rucola over 4 borden en besprenkel met druivenpit- of truffelolie.
Snijd de ribeye in repen en verdeel dit over de salades. Top dit af met de geschaafde bergkaas. Serveer met de salsa en dun gesneden geroosterd brood.
Wijnsugestie: een mooie houtgelagerde Syrah.