Ingredienten:
300 gram hertenbiefstuk
2 gram geraspte gemberwortel
2 gram fijn gesneden citroengras
2 tenen knoflook
1 theelepel chilivlokken
1 eetlepel gemalen sesamzaadjes
50 ml sojasaus
olie
1 komkommer in grove stukken zonder zaadlijsten
1 teen knoflook
2 gram geraspte gemberwortel
1 salotje fijn gesnipperd
1 theelepel chili vlokken
2 theelepel bastardsuiker
3 theelepels olie
2 theelepels sojasaus
Bosuitjes
Wasabi mayonaise
Bereidingswijze:
Meng de geraspte gemberwortel, het fijn gesneden citroengras, de kleingesneden knoflook, de chili vlokken en de sojasaus door elkaar in marineer hier het vlees minimaal 2 uur in goed door elkaar en voeg de marinade toe aan het vlees, laat in ieder geval 4 uur marineren. Rooster de sesam zaadjes kort in een droge pan.
Haal het vlees uit de marinade, laat het vocht van het vlees afdruipen en druk het vlees daarna in het geroosterde sesamzaad. Verhit een pan op het vuur en doe hierin een heel klein beetje olie en schroei het vlees aan alle kanten dicht en laat het verder rusten en afkoelen.
Doe de komkommer in een kom en bestrooi met 2 tl zout. Meng goed en doe vervolgens in een vergiet. Laat 20 minuten uitlekken. Spoel de komkommers goed af en dep ze droog met keukenpapier.
Verhit grote koekenpan op hoog vuur en voeg de olie toe. Als de olie begint te roken, voeg dan de knoflook, gember en sjalotjes toe en fruit deze ongeveer 30 seconden. Voeg de komkommers, chilivlokken, suiker en een beetje zout toe, en kook nog eens 30 seconden, terwijl je alles goed door elkaar mengt. Giet er 125 ml water bij en roerbak nog 3-4 minuten op hoog vuur tot het meeste water verdampt is en de komkommers gaar zijn. Roer de sojasaus erdoor. Snijdt het vlees in heel dunne plakjes, Leg de komkommers op een bord en leg er dunne plakjes hertenvlees overheen. Garneer met dungesneden lente-uitjes en kleine puntjes wasabi mayonaise.
Wijntip: Uit de Thermenregion een liebliche Muskat