Ingrediënten:
1 kg verse witte asperges
1 tl zout
250 g groene tagliatelle
1 ui
1 el olijfolie
150 g Tiroler spek
15 g verse daslook (Barlauch)
125 ml kookroom
50 g gerapte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
Schil de asperges vanaf de kop met een dunschiller rondom. Snij het onderste uitgedroogde stukje (ongeveer 2 cm) ervan af. Kook de asperges met ruim water, het zout in 10 min. beetgaar.
Kook de tagliatelle volgens de verpakking. Snipper de ui en fruit in een steelpan 2 min. in olie. Voeg het in reepjes gesneden spek toe en bak voor 3 min. mee. Knip de daslook fijn en voeg deze samen met de kookroom toe. Breng de saus op smaak met peper, nootmuskaat en eventueel zout. Meng de tagliatelle door de saus en schep deze in de diepe borden. Leg de asperges erop en strooi de kaas erover.
Wijnsuggestie: een frisse Riesling