Ingredienten:
Pannenkoeken:
– 125 ml melk
– 50 gram zelfrijzend bakmeel
– 3 eieren
– 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
– 5 gram kokosvet of 2 eetlepels olie
– 10 blaadjes Bärlauch
Dip:
– 50 gram volle yoghurt
– 200 gram kwark
– 1 teentje knoflook
– 5 blaadjes Bärlauch
– Peper/zout
– paar takjes dille
Bereidingswijze:
Bärlauch bladeren wassen en fijn snijden. Eieren met melk los slaan en zelfrijzend bakmeel, Parmezaan en 2/3 van de fijngehakte Bärlauch bladeren toevoegen. Doorroeren tot een glad beslag en dan 20 minuten laten rusten.
Ondertussen de kwark en de yoghurt gladroeren. De geperste knoflook en het andere deel van de fijngesneden Bärlauch toevoegen en op smaak brengen met zout en peper.
Het kokosvet of de olie in een pan verhitten. Het beslag in kleine hoopje in de pan leggen. Beide zijdes goud geel bakken. Pannenkoekjes even laten uitdruipen op stukje keukenpapier.
Serveren met de yoghurt/kwark dip, garneren met een takje dille.
Wijnsuggestie: een mooie frisse Riesling