Ingrediënten:
- 200 gram risotto rijst
- 600 gram asperges
- 100 ml witte wijn
- 400 ml groentebouillon
- 100 gram parmezaanse kaas
- enkele blaadjes barlauch
- peper
- zout
Bereidingswijze:
De asperges schillen en de Barlauch goed wassen. De rijst met de wijn, groente bouillon en peper in een pan met dikke bodem doen en langzaam aan de kook brengen. Dan op klein vuur de rijst, onder voortdurend roeren, in 30 minuten gaar koken. In de tussentijd de asperges in kleine stukjes snijden en in 12 minuten gaar koken. De parmezaanse kaas raspen en de Barlauch blaadjes fijn snijden. Als de rijst gaar is, deze vermengen met de asperges, Barlauch en 2/3 van de kaas. Het restant kaas serveer je los erbij. Eventueel nog op smaak brengen met peper en zout.
Wijntip: een lekker glas Weissburgunder