Ingrediënten:
- ½ l. groentebouillon
- 2 dl. Grüner Veltliner
- 2 dl. slagroom
- 2 eierdooiers
- 100 gr. witbrood
- 20 gr. boter
- 8 blaadjes Bärlauch
- 1 el. olie
- zout en peper
Bereidingswijze:
Verwarm de bouillon in een pan, maar laat het niet te heet worden. Giet er de Grüner Veltliner bij. Sla
in een apart kommetje de eierdooier los met de slagroom. Die gaan in de soep. Klop de witte wijn soep krachtig met een garde en voeg de kleine blokjes boter toe. Klop door tot de boter is opgelost en de soep schuimig is. Zorg ervoor dat de soep niet te heet wordt, anders gaan de eierdooiers stollen en dat is niet de bedoeling. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Snij het brood in kleine blokjes. Verhit de olie in een pan. Daarin bak je de broodblokjes goudbruin en knapperig. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.
Schep de witte wijnsoep in voorverwarmde borden of kommen en bestrooi ze met de croûtons en de fijn gesneden Bärlauch.
Wijntip: een lekker glas Grüner Veltliner