Ingredienten:
300 gram asperge AA
5 dl room
100 gr suiker
1 st vanillestokje
9 gr blad gelatine
250ml water
250 gram suiker
sap van 1/2 citroen
400 gr rabarber
200 gr frambozen
80 gr suiker
kaneel
frambozenazijn
Bereidingswijze:
Schil de asperge en snijd in kleine stukjes. Bewaar de kopjes van de asperges. Verwarm de room met suiker, vanillestokje (opengesneden) en de asperge en breng zachtjes aan de kook en laat 30 min trekken. Wrijf de massa door een zeef en voeg de geweekte gelatine toe. Giet in kleine bakjes en laat minimaal 4 uur opstijven in de koeling.
Maak de rabarber schoon met een dunschiller. Snijd in kleine blokjes . Doe de rabarber in een pan, voeg de frambozen toe, een heel klein bodempje water en de suiker. Breng de rabarber aan de kook en laat 20 min zachtjes koken. Roer regelmatig door. Haal de pan van het vuur en breng de compote eventueel op smaak met extra suiker, een beetje kaneel en de frambozen azijn. Laat de compote afkoelen voor gebruik.
Los de suiker in het water op en laat drie minuten doorkoken. Pocheer hierna de aspergetoppen 1 minuut in de siroop. Laat de siroop met de aspergespunten zo snel mogeljik afkoelen.
Haal de panna cotta uit de bakjes en garneer deze met de compote, aspergespunten en een frambozen kletskop.
Wijnsugestie: een lekker glaasje Eiswein