Ingrediënten:
- 500 gram witte of groene asperges
- 250 gram zalmsnippers
- 1 citroen (sap en schil)
- 1 kleine puntpaprika (in blokjes gesneden)
- 3 lenteuitjes (stukjes van ongeveer 1 cm)
- 1 teentje knoflook (gesnipperd)
- 2 cm verse gember (geraspt)
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 theelepels bruine basterdsuiker
- 5 eetlepel wokolie
- zeezout
- vers gemalen peper
- verse rode peper(fijn gesneden)
- sesamzaadjes
- 500 gram voorgekookte noodles
Bereidingswijze:
Marineer de zalmsnippers 30 minuten in een mengsel van citroensap, zout en peper. Laat de zalm hierna op een zeef uitlekken. Bewaar het citroensap.
Schil de asperges en snijd het houtige uiteinde af. Snijd in stukjes van ongeveer 2 cm en kook de asperges in ongeveer 7 minuten beetgaar.
Neem een wok, doe er 3 el wokolie in en laat dit goed heet worden. Voeg de zalm toe en roerbak 2 minuten. Neem de zalm uit de pan bewaar apart. Doe weer 2 el wokolie in de wok. Zet de knoflook en de fijngesneden gember aan in de pan en voeg de stukjes asperge en de blokjes puntpaprika toe. Roerbak dit een paar minuten op hoog vuur. Voeg de bruine suiker toe, het bewaarde citroensap en de sojasaus toe en laat even pruttelen. Op smaak brengen met geraspte citroenschil, zout en verse rode peper. Voeg de zalm en afgekookte noodles toe. Serveer met lente-uitjes en geroosterde sesamzaadjes.
Wijnsuggestie: een fruitige Roter Veltliner uit de Wagram