Ingrediënten:
3 aardappels
1 courgette
1 rode ui
1 ei
120 gram tarwe bloem
1 bos peterselie
100ml zonnebloemolie
160 gram knolselderij
2 wortels
100 gram mais uit blik
Peper / zout
Bereidingswijze:
Aardappel schillen en in zoutwater gaar koken. In de tussentijd de courgette, wortels en selderij in hele fijne blokjes snijden. Aardappels afgieten en met pureeknijper fijn maken. De blokjes groente toevoegen aan de puree.
Rode ui schillen, fijnsnijden en in hete olie aanzetten. De gebakken ui, uitgelekte maiskorrels, fijngesneden peterselie, ei en bloem bij puree voegen en alles goed vermengen. Op smaak brengen met peper en zout. Met een pureeknijper of grote lepel een deel van de pureemassa nemen en met vochtige handen een burger vormen. De burger aan beide zijde goud-bruin bakken. De burger laten uitlekken op een stuk bakpapier en serveren met een gemengde salade en een knoflooksaus.
Wijnsuggestie: een frisse Grüner Veltliner