Ingrediënten:
4 stuks scholfilets
200 gram witte kool
50 gram koolzaadolie
2 rode paprika’s
250 ml visfond
250 ml Riesling
250 ml ongeklopte room
1 bos peterselie
150 gram fijne spaghetti
5 eetlepels zure room of
crème fraiche
citroen
Peper / zout
Suiker
Cayennepeper
Bereidingswijze:
De scholfilets even met citroensap besprenkelen. De zeer fijngesneden witte kool kort blancheren en direct afkoelen. Koolzaadolie verwarmen en de kool toevoegen. Even opschudden en met peper, zout en een klein beetje suiker op smaak brengen. De paprika’s schoonmaken, in grote stukken snijden en gaarkoken in niet teveel zoutwater. De gekookte paprika’s met de staafmixer pureren en deze zalf op smaak brengen met peper, zout en cayenne peper en warm houden.
Voor de vissaus de fond en de Riesling inkoken tot 125ml, daarna peper, zout en slagroom toevoegen. De saus op laag vuur warm houden. De visfilets met de kool beleggen, oprollen en met prikker vastzetten. Deze rolletjes ± 6 minuten in een visfond of stoompan garen. De gekookte spaghetti vermengen met de verwarmde zure room (of crème fraiche). Op smaak brengen met een beetje citroen.
De spaghetti op een warm bord leggen en omringen met de vissaus. De scholrolletjes erop leggen en napperen met de paprika creme. Bos peterselie in de olie frituren. Enkele toefjes peterselie in saus leggen.
Laat dit gerecht in een heerlijke Riesling zwemmen.
Wijntip: Een Riesling