Ingrediënten:
1 pak bladerdeeg
500 gram zuurkool
1 ui
1 eetlepel olijfolie
½ eetlepel suiker
1 eetlepel appelazijn
1 theelepel Kummelzaad
2 sneetjes ontkorst witbrood
Voor de saus:
250 ml yoghurt
zout, peper
verse marjoraan
Bereidingswijze:
De ui in halve ringen snijden en in de olijfolie aanbakken. Suiker toevoegen en kort omroeren. Dan de gewassen en fijngesneden zuurkool en de kummel toevoegen.
Kort aanzetten en dan de appelazijn toevoegen en het totaal gaar laten smoren. Op het laatste de blokje witbrood toevoegen.
Ondertussen de youghurt saus bereiden: de youghurt mengen met de frisse marjoraan en op smaak brengen met zout en peper en koud zetten.
Het bladerdeeg uitrollen tot een rechthoekige plak en het het zuurkoolmengsel hier over verdelen. De lange zijden van het bladerdeeg vrijlaten.
De randen van het bladerdeeg instrijken met koud water en de twee langen zijdes naar elkaar klappen. De rand aandrukken. Met een vork enige gaatjes in het deeg prikken.
Dan het geheel 30 minuten in de oven op 200°C.
Serveer de strudel met de yoghurt/marjoraan saus en eventueel een gemengde salade.
Wijntip: Kiss Grüner Veltliner Leithaberg DAC