Ingrediënten:
4 grote vaste aardappelen
kookzout
blanke wijnazijn
koolzaadolie
kummel, zaadjes
iets grof (berg)zout
peper
platte peterselie
bieslook
Bereidingswijze:
Voor deze Kartoffelsalat kook je de aardappelen in goed zout water.
Zijn de aardappelen goed afgekoeld dan in halve plakjes, van ca. 5mm dik, snijden.
De plakjes mengen met wat koolzaadolie, wijnazijn, iets grof (berg)zout, wat peper en kummelzaadjes.
Vergeet echt niet de kummel want die maakt nu juist die typische oostenrijkse-aardappelsaladesmaak.
De hoeveelheden zijn geheel naar eigen smaak.Wel er aan denken dat de olie en azijn wat in de aardappelen trekt en dat je er, vlak voor het serveren, nog iets over sprenkel of het olie en azijnsetje op tafel zet zodat ieder het naar eigen smaak kan afmaken.Om het zo lekker mogelijk te krijgen is het een kwestie van regelmatig uitproberen tot dat je weet welke hoeveelheden bij je past.
Vlak voor het serveren heel fijn gesneden platte peterselie of bieslook er over strooien.
Heerlijk bij de barbeque of een Wiener Schnitzel.
Wijntip: Stift Klosterneuburg Herzogshut Rosé