Ingrediënten:
400 gram Bloem
4 Eieren
2 el Olijfolie
1 snuifje Zout
500 gram bloedworst
1 jonagold appel
1 ei
Kweeperengelei
Bereidingswijze:
Zeef de bloem. Klop de eieren los met de olijfolie en het zout.
Maak een kuiltje in de bloem en giet hierin het eiermengsel.
Verwerk met je handen de eieren door de bloem tot je een grof deeg.
Doe het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak en kneed het een tiental minuten met de hand tot je een glad deeg bekomt.
Zolang het deeg aan de handen blijft plakken bebloem je steeds het werkoppervlak.
Indien het deeg te droog wordt, wrijf je het een beetje in met een weinig water of olijfolie.
Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het een halfuur rusten op kamertemperatuur.
Snijd de bloedworst en de appel in blokjes.
Rol het deeg dun uit en steek er kleine (8 cm) uit. Leg de velletjes voor jou en leg op de helft de blokjes bloedworst en appel. Besmeer de randen met eigeel en vouw het deeg dicht tot halve maantjes.
Druk de randen goed aan met een vork. Pocheer de ravioli gaar in gezouten water gedurende 2 minuten. Serveer met kweeperengelei.
Wijnsuggestie: een klassieke Pinot Noir