Ingredienten:
400 gram pasta (Fleckerl of eiernudeln)
1 ui
1 teentje knoflook
1 scheut olijfolie
120 gram gekookte ham
Zout
Peper
Organo
1 ei
200 ml kookroom
100 gram geraspte kaas
Bereidingswijze:
Breng, voor de pasta, een grote pan gezouten water aan de kook, voeg de pasta toe en kook tot ze al dente zijn. Giet de pasta af en spoel af met koud water.
Verhit vervolgens de olie in een andere pan en bak de fijngesneden stukjes ui en knoflook lichtbruin. Snijd de ham in kleine stukjes en rooster deze 1-2 minuten mee. Meng vervolgens de pasta erdoor en breng op smaak met zout, peper en organo. Doe het pastamengsel in een ovenvaste schaal. Meng het ei met de slagroom en giet het over de fleckerl. Bestrooi met geraspte kaas en zet in de oven op 180°C gedurende ongeveer 12 minuten.
Serveer met een groene salade met pompoenpitolie.
Wijsugestie: een mooie zachte Blauburger