Ingrediënten:
400 gram runderlende of ezeltje
1 stuks ui
2 stuks knoflook tenen
200 gram cherry tomaten
20 gram verse gember
2 eetlepels kokosvet
2 eetlepels rode curry pasta
100 ml groente of runderbouillon
2 eetlepel tomatenpuree
400 ml kokosmelk
300 gram fijne boontjes
1/2 bos koriander
zout
Bereidingswijze:
Schil de ui, knoflook en gember en snijdt deze zeer fijn. De runderlende in fijne reepjes snijden en de tomaatjes halveren.
Kokosvet verwarmen in een grote pan en het vlees hierin dichtschroeien. Uien, knoflook en gember toevoegen en kort meebakken. Tomatenpuree en rode currypasta toevoegen en kort laten meefruiten. Afblussen met bouillon en kokosmelk en het geheel aan de kook brengen. Boontjes toevoegen en 8 minuten laten koken. Tomaatjes toevoegen en op smaak brengen met een snufje zout. De koriander blaadjes grof haken en toevoegen aan de curry. Serveren met wilde rijst of Naanbrood.
Wijnsuggestie: een Rotgipfler uit de Thermenregion