Ingrediënten:
200 gr risottorijst
1 ui
1 teentje knoflook
250 gr Pfifferlingen (Cantharellen)
600 ml warme paddenstoelen fond
Scheut droge witte wijn
Roomboter
Olijfolie
Kookroom
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Bladpeterselie
Vers geraspte bergkaas
Bereidingswijze:
Knoflook persen, ui snipperen, Pfifferlingen schoonmaken en indien nodig halveren of in kwarten snijden. Peterselie heel fijn snipperen. Paddestoelenfond verwarmen. Klont boter in een pan doen en de fijngesneden ui hierin in fruiten. Droge risottorijst toevoegen en omroeren. Hij wordt nu glazig. Dan, al roerend, beetje bij beetje warme fond erop gieten tot rijst net onderstaat. Ga door tot de rijst geen vocht meer kan opnemen. De risotto is goed als hij zacht is en nog net een bite heeft. Nu kleine koekenpan nemen, olijfolie erin en de teen knoflook fruiten. Pfifferlingen erbij en enkele minuten mee roerbakken. Afblussen met een scheut witte wijn en op smaak brengen met room, peper en zout. Meng dit door de risotto, strooi er fijn gesnipperde peterselie en een beetje kaas over. Een super lekker en leuk bijgerecht/hoofdgerecht met herfst als thema.
Wijnsuggestie: Drink er frisse, droge Grauburgunder bij.