Ingrediënten:
- 400 gr pompoenblokjes
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 tomaat
- 1 paprika
- 1/2 pepertje
- 1 tl kerrie
- snufje komijn
- Enkele blaadjes koriander
- 150 ml groente bouillon
- 100 ml kokosmelk
Bereidingswijze:
Voor deze pompoencurry snijd je de ui, tomaat en paprika in stukjes en de knoflook en het pepertje fijn. Giet een scheutje olie in een pan en bak het uitje met de paprika, knoflook, pepertje en kerriepoeder ongeveer 2-3 minuten.
Voeg daarna de tomatenblokjes, de pompoenblokjes, bouillon, kokosmelk en een snufje komijn toe. Laat het geheel nu ongeveer 15-20 minuten pruttelen totdat de pompoen zacht is. Breng op smaak met zout, peper en koriander.
Serveer de pompoencurry met rijst of bijvoorbeeld naanbrood. Eventueel kun je er ook nog een vis bij serveren. Eet smakelijk!