Ingrediënten:
- 500 gram hertenvlees
- 400 gram wildzwijnvlees
- 100 gram gerookt spek
- 3 middelgrote rode uien
- 1 rode paprika
- 1 el. tomatenpuree
- 1 el. bloem
- 2½ dl. rode wijn
- 1 l. wildfond
- Zout en peper
- 4 – 5 jeneverbessen
- de geraspte schil van 1 sinaasappel
- 1 tl. gedroogde majoraan
- 2 el. bloem
- 1 dl. crème fraîche
- Vossebessencompôte
Bereidingswijze:
Pel de uien en snij ze klein. Snijdt de paprika in blokjes. Bak de paprika en de uien in een paar lepels olie rustigjes tot ze glazig zijn. Roer er
de tomatenpuree door en laat het eventjes meebakken. Nu strooi je er een lepel bloem overheen. Goed roeren tot het vocht alle bloem heeft opgenomen. Giet er nu al roerend beetje bij beetje de rode wijn door, zodat je een dikke saus zonder klontjes krijgt. Op dezelfde
manier gaat de wildfond erbij. Zet het vuur klein en laat het heel kalmpjes doorkoken. Ondertussen snij je het vlees in blokjes. Kruid het met zout en peper. Bak het vlees in een aparte pan in wat hete olie krachtig aan. Schep het over in de pan met de saus. Jeneverbessen, majoraan en het schaafsel van de sinaasappelschil (zonder het wit) toevoegen. De aanbaksels van het hertenvlees roer je even los met een scheutje water. Ook dat gaat bij de goulash. Laat de hertengoulash twee uur op een klein vuurtje zachtjes pruttelen, tot het vlees zacht is.
Meng de crème fraîche met de bloem. Dat gaat bij de goulash. Laat het heel even doorkoken zodat de bloem gaar wordt en de goulash wat dikker wordt. Dien de wildgoulash op met een lepel vossebessencompôte en spätzli.
Wijntip: een mooie volle Zweigelt