Ingrediënten:
- 250gr roomboter
- 4 pakjes vanillesuiker
- 400gr witte basterd suiker
- 6 eieren
- 500gr zelfrijzend bakmeel
- 6 eetlepels lauwe melk
- 40gr cacao
- Boter en paneermeel om vorm in te
vetten - Abrikozenmarmelade
- 1 fles Muskateller
- 1 kaneelstokje
- ½ citroen
- 3 kruidnagels
- 1 eetlepel honing
Bereidingswijze:
Roomboter, vanillesuiker, basterdsuiker wit kloppen. De eieren één voor één langzaam toevoegen. Het beetje voor beetje erdoor roeren. Dan de melk eronder mixen. Onder 1/3 deel van het deeg de gezeefde cacao roeren. De vorm met boter insmeren en met paneermeel bestrooien. Het deeg naar eigen inzicht vermengen in de vorm. De cake afbakken op 175°C in ± 60 minuten. De gaarheid van de cake kunt u controleren door een breinaald of satéprikker in de cake te steken. Plakt er geen deeg meer aan de prikker dan is de cake gaar. De cake horizontaal doorsnijden en met de marmelade bestrijken en weer op elkaar leggen.
De Muskateller met de kaneelstok, citroen, kruidnagel en de honing tot de helft laten inkoken. Serveer de plakken gesneden cake, royal overgoten met het Muskateller sap.
Wijntip: een lekker glas Muskateller