Ingrediënten:
2 eetlepels walnoten
1 theelepel abrikozenjam
150 gram half harde kaas (Kretschmer Kasperl)
1 theelepel abrikozen of peren schnaps
1 theelepel mosterd
75 gram gemengde jonge sla
1 scharonfruit (kaki)
1 bananensjalot
2 eetlepels Balsamico
1 eetlepel walnootolie
Peper/zout
Bereidingswijze:
Walnoten fijn hakken en in een droge pan roosteren. Op het laatste moment de abrikozenjam toevoegen en verdelen over de gehakte geroosterde walnoten.
De kaas, indien nodig, ontkorsten. Daarna de hele kaas wassen met de schnaps en instrijken met de mosterd. Het walnootmengsel verdelen over de kaas en het geheel 2 uurtjes in de koeling laten rusten.
Sla wassen en drogen. Sharon fruit in dunne plakken snijden. Uit iedere plak een hartje steken en de rest van het fruit in kleine blokjes snijden. Sjalotjes schillen en fijn snijden. Balsamico met walnootolie vermengen tot dressing. Op smaak brengen met peper en zout. Kaas uit de koeling halen en in mooie kleine plakken snijden.
Sla vermengen met Sharonfruitblokje, gesnipperde sjalot en dressing mengen en op schaal draperen. Kaas plakken verdelen over de salade en garneren met de hartjes van sharonfruit.
Wijnsuggestie: een Blauer Portugieser